8 Mayıs 2008 Perşembe

Çin böreği

Hafta sonu arkadaşlarımızla toplandık.
Üç aile sık sık buluşup, hasret gideririz. İş yerinden arkadaşım. Beysun ‘la 23 yıllık arkadaşız.
İşe başladığından itibaren çok iyi arkadaş olmuştuk. Hatta evlenirken bir sürü macera yaşadı ve eşimle ikimiz her anına tanık olduk Daha sonra Nihayet de aramıza katıldı Karadenizli olmaları eşim için o kadar özeldi ki. Artık arkadaşlığımız kaçınılmazdı. Zamanla bir aile gibi olduk. Çocuklarımız da birbirlerini çok seviyorlar. Sanırım ilerde evlendiklerinde onlar da bizim gibi dostluklarını eşleriyle beraber sürdürebilecekler. İki arkadaşımda çok becerikli, kibar, zarif insanlar. Her seferinde birbirimizden bir şeyler öğrenmek hoşumuza gidiyor.
Bu seferde Nihayet’ler de buluştuk. Öyle güzel şeyler hazırlamıştı ki, hangisinden yiyeceğimizi şaşırdık. Hepsi bir birinden güzel olmuştu.

Menüsü,
Zeytinyağlı yaprak sarması,
Çin böreği,
Patatesli börek,
Ezme,
Tiramusi,
Kısır,
Turşu kavurma,
Cin biber, domates, salatalık,
Benim kibar arkadaşım Beysun, gelirken elmalı kurabiye getirmişti. Oldukça zengin bir menüydü. Eşim turşu kavurmasını görünce çok duygulandı. Galiba annesi ile anıları aklına geldi. Güle oynaya yedik. Oğulcuğunun da doğum günüydü. Pastasını afiyetle yedik ve hanımlar mutfağa geçtik. Erkekler o kadar iyi arkadaşlar ki, bizler içerde konuşurken onlarda epeyce konu biriktirmişlerdi. Bir ara çay servisi yapmaya gittiğimde ülkenin sorunları ile boğuşuyorlardı.
Vaktin nasıl geçtiğini anlayamadık. Saat 01.00’de eşlerimiz hadi kalkalım deyince, o kadar oldu mu diye şaşırdık. Dilerim Allah bizi hiç ayırmaz.
Hani derler ya yediğiniz içtiğiniz sizin olsun, işte ben de öyle diyorum. 
Size de Çin böreğinin tarifini veriyorum.

Malzemeler
  • 1 kilo yufka
  • 4 adet yumurta
  • 4 kaşık yoğurt
  • 4 kaşık sıvıyağ
  • 250 gr. Dil peyniri
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Yumurtayı, yoğurdu, sıvıyağı bir kapta iyice çırpın.
  • Yufkanın 1. sini masaya serin. Üzerine karışımdan her tarafına sürün
  • İkinci katı 1. katın üzerine kapatın ve karışımdan sürün.
  • 8 ya da 12 ye bölün.
  • Her üçgenin içine rendelenmiş dil böreğinden koyun.
  • Sigara böreği gibi sarın ama biraz kalın olsun.
  • Yumurta sarısına, daha sonra galeta ununa batırın.
  • Kızgın yağda kızartın.
  • Servis yapmadan hemen önce yaparsanız, sıcak olarak daha iyi oluyor.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nezaketiniz için teşekkür ederim