16 Mayıs 2008 Cuma

Çikolatalı pasta


Porselen Demlik Çay Etkinliği 23 ‘ e ev sahipliği yapacak olan http://deryadanlezzetler.com’/ , tarifini lezzetler.com dan aldığım çikolatalı pastayla katılmak istedim. Tariften sadece mandalina kabuğu rendesini çıkardım. Olmazsa olmazım ceviz ve kakaoyu ekledim. Hem sunumu hem de tadı çok güzel bir pasta oldu İlk yaptığınız da kuru gibi gelirse sakın korkmayın, sosu yedikten sonra yumuşuyor. Ertesi gün bile çok güzel.

Malzemeler
  • 1 su bardağı un
  • ½ su bardağı nişasta1 su bardağı toz şeker
  • ½ paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı hazır çikolata sosu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Ceviz
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Elenmiş un, nişasta, kabartma tozu, kakao vanilyayı ekleyin. Birkaç dakika çırpın.
  • Damla çikolatayı ekleyin. Silikon kalıpların yarısına kadar karışımdan dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Çabuk pişiyor. Sık sık kontrol edin.
  • Kekler ılınınca servis tabağına alın.
  • Hazırladığınız çikolata sosu üzerlerine dökün.
  • Ceviz ekleyin.
  • Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. 23. Ev sahibemiz olan http://deryadanlezzetler.com arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .
    Sevgilerimle SEVİL

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Sevil,
    Porselen demlik ailesinin kibarlığını çok seviyorum.Sayenizde yeni tatlarla,yeni bloglarla tanışma fırsatı bulduğum için çok mutluyum.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim